Ruukinkoulu

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Tämä artikkeli käsittelee Juankoskella sijaitsevaa koulua. Katso myös täsmennyssivu Ruukin koulu.

Ruukinkoulu on vuonna 2003 valmistunut koulurakennus Juankoskella Kuopiossa. Päivisin Ruukinkoulussa opiskelevat Juankosken koulun (entinen yläaste) ja Juankosken lukion oppilaat sekä yksi Juantehtaan koulun ryhmä. Lisäksi rakennus on Kuopion kansalaisopiston ja Kuopion konservatorion käytössä.

Rakennus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ruukinkoulussa on moderni arkkitehtuuri. Vieraat ovat erityisesti kiitelleet tehokasta tilankäyttöä ja koulun värimaailmaa.

Koulu valmistui paalutetun perustuksen varaan ja on kaksikerroksinen. Koulu on kaksikerroksinen. Koulun sydän on Agora -niminen ruokasali, mikä on Juankosken ”ykköspaikka” konserteille. Erityisesti akustisissa esityksissä salin akustiikka palvelee hyvin.Alakerrassa on "tavallisten" luokkien lisäksi puukäsityöluokka, liikuntasali, luokkatiloja sekä Agora (ruokasali, juhlasali), jota käyttävät kaikki koulut. Yläkerrassa ovat luonnontieteen luokat sekä lukion tilat.

Koulurakennus maksoi noin 7 M€. Ruukinkoulun rakennushanke oli Juankosken kaupungin historian suurin rakennushanke. Hanke rahoitettiin valtion rahoituksella ja Juankosken kaupungin omarahoituksella. Rakennuksen suunnittelivat Qvim Arkkitehdit (Rainer Qvick ja Pertti Vehreävesa). Koululle ostettiin joitakin Vehreävesan maalaamia värikkäitä tauluja. Uuden koulurakennuksen nimi kirjoitettiin yhdyssanana, koska Ruukki-nimisellä paikkakunnalla oli jo olemassa Ruukin koulu.lähde?

Vuoden 2011 keväällä lukion puolen pääsisäänkäynnin katos romahti. Katoksen päälle oli kertynyt suuri määrä lunta,[1] joka oli aiheuttanut tukijalan pettämisen. Henkilövahingoilta kuitenkin säästyttiin. Uusi katos rakennettiin tukevien metallipilarien varaan.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Juankosken lukion katoksen sortuman syy selvisi Yle Uutiset. 7.10.2011. Viitattu 12.9.2020.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]