Merkuriuksen asuttaminen

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Merkurius
Merkurius Messengerin kuvaamana

Kiinteänä ja suhteellisen lähellä olevana planeettana Merkuriusta on ehdotettu yhdeksi mahdolliseksi tulevaisuuden asutuskohteeksi. Pysyvien siirtokuntien pitäisi olla planeetan napa-alueilla planeetan muiden osien todella kuumien lämpötilojen takia. Planeetan muita osia voisi asuttaa vain hitaan maankaltaistusprosessin avulla.

On arvioitu, että Merkuriuksen maaperässä olisi paljon helium-3:a, joka voi olla tärkeä aine ydinfuusion hyötykäytössä. Kuitenkin Merkuriuksen magneettikenttä on voinut estää helium-3:n maanpinnan saavuttamista.[1]

Toisten arvioiden mukaan Merkurius voisi olla myös rauta- ja magnesiumsilikaattien lähde.[2]

Aurinkoa lähimpänä planeettana Merkuriuksesta saisi todella paljon aurinkovoimaa. Sen aurinkovakio on 9,13 kW/m²,[3] eli 6,5 kertaa Maan tai Kuun määrä. Akselin kallistumisen takia korkeat paikat navoilla kohdistuisivat Aurinkoon kaiken aikaa.

Sopivan ilmakehän puuttuminen, sijainti lähellä Aurinkoa ja 59:ää Maan vuorokautta vastaavat vuorokaudet aiheuttaisivat mahdolliselle asutukselle ongelmia. Pysyvien siirtokuntien pitäisi sijaita napa-alueilla, mutta myös päiväntasaajan alueilla voisi olla väliaikaista asutusta planeetan pitkien öiden aikana.

  1. Colonization of Mercury en.wikipedia.org. Viitattu 1.4.2014.
  2. Stephen L. Gillett, "Mining the Moon". Analog, Marraskuu 1983
  3. Mercury Fact Sheet