Mark Tennant

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Mark Tennant on yhdysvaltalainen taidemaalari. Hänen työnsä ovat usein impressionistisia, realistisia ja aiheeltaan figuratiivisia. Hän työskentelee elävästä mallista.

Tennant suoritti taiteiden kandidaatin tutkinnon Maryland Institute, College of Artissa ja maisterin tutkinnon New York Academy of Artissa. Hän on myös opiskellut College of Designissa Los Angelesissa ja Art Students League of New Yorkissa.

Marylandissa opiskellessaan Tennant ei tiennyt mitä hän halusi tehdä taiteen suhteen, hän tiesi vain haluavansa maalata. Sitten Tennant näki Joseph Sheppardin töitä tämän näyttelyssä. Sheppardin piirustustekniikka ja anatomian käyttö vetosi häneen niin paljon, että hän tiesi heti haluavansa opiskella Sheppardin ohjauksessa.

Piirustuksen, maalauksen ja anatomian perusteiden opettamisen lisäksi Sheppard vei Tennantin taidemuseoihin, missä hän oppi taidehistoriaa ja vanhojen mestarien maalaustekniikkaa. Hän vierailee vieläkin eurooppalaisissa museoissa tehden kopioita.

Tennantin ihailee 1800-luvun alkupuoliskon ranskalaisia mestareita, kuten Courbetia, Millettia, Daumieria ja ranskalaisia romantikkoja kuten Delacroixia. Häntä kiehtoo ajan taiteessa moderni ilmaisu, joka yhdistyy tarkkaan piirtämiseen.

Tennat on opettanut Academy of Art Yliopistossa Los Angelesissa, Art Students League of New Yorkissa, Academy of Artissa San Franciscossa, Atelier du Carouselissa ja Academie Julianissa Pariisissa. Tällä hetkellä hän on kesäkurssien opettajana Grand Central Academy of Artissa ja jatkaa opettajuuttaan San Franciscossa.